Monday, 21 August 2017

Kelebihan Vitalea Shaklee

Assalamua'laikum.. Alhamdulillah. Emy ingin kongsikan bersama pembaca blog mengenai kebaikan produk shaklee, vitalea.

Sebelum tu, tahu x yang vitalea merupakan multivitamin pertama di dunia? Bererti usianya sudah menjangkau lebih 100 tahun. Alhamdulillah dan masi ramai mendambakan kebaikan vitalea.

Pengenalan pertama Emy ambil vitalea ketika selepas bersalin anak kedua. Badan sentiasa lesu, dan kurang hemoglobin dalam badan. Masa tu selalu lemas badan.

Sampai sekarang ni, Alhamdulillah masih meneruskan makan vitalea. Dan sentiasa berharap sentiasa memberi manfaat buat semua..

Jom baca.

Vitamin Yang Terkandung dalam Vita-Lea Shaklee :

* Biotin – Membantu badan menghasilkan tenaga dari protein dan lemak

* Vitamin D – Menyokong penyerapan kalsium untuk tulang dan gigi yang sihat

* Beta Karotena – Meningkatkan kesihatan mata, kulit dan sistem imunisasi

* Vitamin E – Menyokong kesihatan sekular dan meningkatkan kesihatan hati, usus dan fungsi imunisasi

* Kalsium – Menyokong kekuatan tulang, pengaliran urat saraf dan otot-otot

* Boron – Membantu dalam metabolisma Vitamin D dan mineral yang terbabit dalam perkembangan tulang

* Magnesium – Menyokong kekuatan tulang, fungsi otot dan membantu dalam mengekalkan tekanan darah normal dan denyutan jantung


Perbezaan vitalea

♕ Merupakan multi-vitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia

♕ Setiap tablet Vita-Lea mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diesktrak daripada sayur-sayuran dan buah-buahan

♕ Dilengkapi dengan 12 vitamin dan 7 mineral penting seperti yang disarankan oleh RDA

♕ Diformulasikan secara komprehensif dan seimbang

♕ Diselaputi dengan spirulina

♕ Dihasilkan dengan kaedah terkini dan teknologi yang kompleks

♕ Mineral yang terkandung dalam Vita-Lea mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil

♕ Ujian klinikal membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%

♕ Dipilih oleh Center of Science di US sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN dalam Public Interest tahun 2000




Manfaat vitalea

✿ Pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental

✿ Membantu sistem memori dan fokus

✿ Merupakan pelengkap nutrisi

✿ Meningkatkan sistem produktif terutama bagi remaja yang sedang membesar

✿ Membantu dalam stimulasi metabolisma

✿ Membantu melambatkan proses penuaan

✿ Menyediakan nutrisi asas, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru

✿ Membantu proses tumbesaran

✿ Melindungi fungsi buah pinggang, jantung, hati


Hebatkan produk ni? Sebab itulah ramai yang jatuh cinta. Sesiapa yang memerlukan tenaga tambahan, ingin menambah darah ketika mengandung pun boleh. Wassap 014-3643214.

Shaklee tuaran
931613

Sunday, 20 August 2017

Kelebihan Omega Guard Shaklee

Assalamua'laikum.. Salam sejahtera buat semua pembaca blog Emy. Alhamdulillah hari ini Emy berkesempatan untuk menulis di blog Emy ni lagi. Kali ini, Emy ingin ceritakan pasal kelebihan OMEGA GUARD SHAKLEE.

Kelebihan Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee

* Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies).

* Tidak mengandungi toksik yang tercemar dari minyak hati ikan.

* Kandungan Omega 3  dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan. (cord liver).

* Omega Guard Shaklee satu-satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.

* Sebiji kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA.

* Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal berteknologi terkini.

* Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrask omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB yang kadang kala bole didapati di dalam produk yang lain.


Manfaat Omega 3 Dalam Omega Guard Shaklee

1.  Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita.

2.  Melicinkan kulit dan kelihatan kemerahan.

3.  Mencegah salur darah tersumbat.

4.  Mengelak strok.

5.  Mengekalkan tekanan darah yang normal.

6.  Membantu mengurangkan ketegangan urat leher.

7.  Mengurangkan sakit kepala.

8.  Menurunkan paras kolestrol dalam badan.

9.  Mencegah pembekuan darah.

10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL.

11. Mengawal masalah obesiti.

12. Mengurangkan risiko penyakit jantung.

13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin.

14. Meningkatkan perkembangangan memori kanak-kanak.

15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak.

16. Membantu menyihatkan paru-paru.

17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dan lain-lain.

18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus).

19. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.

20. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan

21. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik.

22. Mencairkan darah.

23. Memelihara fungsi-fungsi sendi.

24. Mencegah penyakit gout



** Sekiranya anda ingin melakukan pembedahan, adalah dinasihatkan untuk menghentikan pengambilan Omega bagi mengelak darah terlalu cair. Selepas pembedahan bolehlah menyambung mengambil omega guard.


Terima Kasih.

Shaklee Tuaran
931613
014-3643214


Pengedar Sah Shaklee Di Tuaran

Assalamua'laikum.. 

Adakah anda tercari-cari pengedar sah shaklee di kawasan Tuaran? Nama saya Siti Emylia. Saya merupakan pengguna tegar Shaklee dan saya juga memiliki stok tersedia di rumah bagi memudahkan pelanggan saya yang ingin membeli produk shaklee.

Konsultasi percuma juga diberikan khusus buat pelanggan Shaklee saya. Hanya hubungi atau wassap saya di talian 014-3643214. Lokasi saya meliputi seluruh bahagian Tuaran, Tamparuli hingga ke kawasan Uitm Sabah dan seterusnya sehingga ke Putatan atau Kinarut. 

Terima Kasih

Shared route
From (6.1586867,116.2087700) to Unnamed Road.

1 min (0 m)


1. Head southwest
2. Arrive at location: Unnamed Road


To see this route visit https://goo.gl/maps/9HX3AMDb2Mp


Shaklee Tuaran
931613

Wednesday, 31 May 2017

Vitalea Shaklee beracun?

Assalamua'laikum. Haaa bila baca tajuk macam ni, mesti ramai² pakat mo tekan n baca kan. Ramai yang terkejut dengan tajuk entry Emy kali ini kan. Ha mari kita baca entry penuh Emy. Biar Emy jelaskan kenapa Emy kata Vitalea Shaklee beracun.

Bagi penghidap anemia, berpusing kepala itu adalah normal apabila bangun dari tempat duduk. Emy dulu kerap sangat alaminya. Bertahun² sejak zaman bujang lagi. Jumpa doktor pun paling² doktor kata kekurangan Iron dalam badan dan bagi ubat tambah iron.

Tapi tahu tak ubat dari doktor tu buat SEMBELIT yang maha teruk? Huhu. Masa mengandung doktor pernah suru makan 6 biji sehari, 2 pagi, 2 petang dan 2 malam. Bila makan konsisten memang najis hitam dan keras. Aduhai menyampah.

Beberapa tahun lepas, Emy cuba makan vitalea. Alasan untuk elak mengantuk di siang hari. Tapi bukan KECERGASAN jak Emy dapat. Anemia Emy berkurang. Muka tidak pucat. Bawah mata warna merah, jika tidak sebelum ini warna putih yang banyak. Dan TIADA SEMBELIT pun.. Alhamdulillah.

Jom kenali vitalea..

Perbezaan vitalea

♕ Merupakan multi-vitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia.

♕ Setiap tablet Vita-Lea mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diesktrak daripada sayur-sayuran dan buah-buahan.

♕ Dilengkapi dengan 12 vitamin dan 7 mineral penting seperti yang disarankan oleh RDA.

♕ Diformulasikan secara komprehensif dan seimbang.

♕ Diselaputi dengan spirulina.

♕ Dihasilkan dengan kaedah terkini dan teknologi yang kompleks.

♕ Mineral yang terkandung dalam Vita-Lea mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.

♕ Ujian klinikal membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.

♕ Dipilih oleh Center of Science di US sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN dalam Public Interest tahun 2000.



Haaa bestkan. Jadi apa pula fungsi atau manfaat vitalea ni?

Manfaat vitalea

✿ Pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental

✿ Membantu sistem memori dan fokus

✿ Merupakan pelengkap nutrisi

✿ Meningkatkan sistem produktif terutama bagi remaja yang sedang membesar

✿ Membantu dalam stimulasi metabolisma

✿ Membantu melambatkan proses penuaan

✿ Menyediakan nutrisi asas, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru

✿ Membantu proses tumbesaran

✿ Melindungi fungsi buah pinggang, jantung, hati

🌟🌟🌟 Membekalkan Iron kepada tubuh badan


Haaa berachun kan Vitalea ni? Hehe. Jangan marah. Emy memang sangat berpuas hati dengan vitalea. Pelbagai vitamin suda Emy cuba. Namun tiada setanding MULTIVITAMIN PERTAMA DI DUNIA ini.. Pssst Dr Mahathir pun makan vitalea tau..


Jangan tunggu lama².. Hamil atau tidak, anemia atau tidak, wassap untuk tempahan.

014-3643214

931613
Siti Emylia
Shaklee Tuaran
Shaklee Putatan

Kepentingan makan vitamin ketika hamil

Assalam dan salam sejahtera. Harini Emy terpanggil sekali lagi untuk menulis di blog Emy setelah sekian lama menyepi huhu. Entry Emy kalini berkisar tentang aturan pengambilan vitamin ketika hamil. Pengambilan vitamin haruslah diambil pada waktu yang tertentu bagi memastikan pengambilannya dapat diserap dengan betul oleh badan.

Menjaga kesihatan ketika hamil sangat penting bagi semua ibu. Ini adalah kerana kebiasaanya ibu hamil memerlukan lebih nutrien untuk memastikan kesihatannya pada tahap optimum. Pengambilan nutrien dan zat harus ditambah daripada kebiasaanya kerana ianya adalah untuk ibu dan anak yang dikandung.

Namun begitu, ibu hamil juga harus tahu apakah supplemen yang boleh dan harus dielakkan serta bilakah waktu paling sesuai untuk mengambilnya.

KEPERLUAN PENGAMBILAN VITAMIN

Amalan diet seimbang sememangnya wajib diamalkan ketika hamil. Namun harus diketahui pengambilan vitamin ketika hamil atau pra natal sama penting bagi menampung keperluan nutrien pada bayi yang dikandung.


Vitamin seperti asid folik, zat besi, kalsium dan vitamin c adalah antara vitamin tambahan yang diperlukan oleh badan ketika hamil. Multivitamin ini dapat membantu melengkapkan sumber nutrisi yang diperoleh daripada makanan yang kita ambil dan membantu dalam tumbesaran anak dalam kandungan.



Pengambilan vitamin ini tidak akan menyebabkan ibu hamil gemuk atau bayi anda membesar lebih dari biasa ketika di dalam perut. Ia sangat penting sebagai pelengkap kepada diet seimbang ketika hamil.

SUPPLEMENT MINYAK IKAN TERBAIK UNTUK ANAK

Tahukah anda Minyak ikan mampu merangsang minda dengan mengambil asid lemak seperti Omega 3, omega 6, DHA, dan EPA dalam kuantiti dan komposisi yang sesuai seawal tiga bulan pertama kehamilan ibu.

Ia sangat digalakkan diambil kerana badan kita tidak mampu menghasilkan asid lemak ini dengan sendiri sahaja dan hanya boleh diperoleh daripada makanan yang diambil.


Fungsi minyak ikan ini adalah bagi membantu fungsi otak bayi seperti memori fokus, dan membantu pembelajaran setelah dilahirkan. Namun setakat ini, Omega Guard shaklee sahaja menjalani penyulingan 3 kali bagi mengelak lebihan merkuri tercampur sekali di dalam produk minyak ikan.

PENTINGNYA MENGAMBIL SUPPLEMENT UNTUK TULANG

Bagi wanita hamil, pengambilan suplimen untuk tulang sangat penting. Suplimen ini bertujuan untuk membantu dalam pembentukan tulang dan jisim kepadatan tulang anak dalam kandungan.

Selain itu, pengambilan suplimen tulang ketika hamil wajib diambil bagi setiap ibu hamil bagi memastikan anak yang dikandung mendapat KALSIUM yang mencukupi. Sekiranya kalsium yang disalurkan kepada anak tidak mencukupi, secara otomatik anak yang dikandung akan menyedut kalsium dari tulang dan gigi si ibu. Menakutkan bukan?

Pastikan anda memilih suplimen kalsium yang mengandungi MAGNESIUM bagi membantu penyerapan kalsium untuk badan.


Tambahan juga untuk para bakal ibu.. Jika anda mudah mengalami krem kaki, sakit tulang belakang ketika hamil atau saat hendak melahirkan, sakit gigi, suplimen kalsium adalah pilihan utama anda.

Sekian sahaja info untuk anda kali ini. Emy berharap entry Emy kali ini sedikit sebanyak dapat membantu ibu hamil di luar sana.. Jangan lupa, FOLIC ACID untuk bayi anda tau.. 😘😘😘

Pssst.. Kalau ingin dapatkan produk shaklee bole juga wassap Emy ya.. 014-3643214


Terima Kasih.


931613
Siti Emylia
014-3643214
Pengedar shaklee Tuaran
Pengedar shaklee putatan

Pengedar Shaklee Tuaran

Assalamua'laikum.. Salam sejahtera.. Nama saya Siti Emylia.. Saya merupakan seorang pengedar sah shaklee sekitar Tuaran, Sabah.

Pengalaman bersama shaklee selama lebih 4 tahun dan hasil perkongsian produk selama ini mampu memberikan anda sedikit sebanyak info yang anda perlukan.



Emy juga biasa menghantar vitamin dari Tuaran hinggalah ke kawasan Lok Kawi Sabah. Kalau luar dari kawasan ni pun bole baaa.. Kita pakai bas saja.. Insyallah..


Emy pun memang mempunyai stok dengan Emy sepanjang masa.. Jadi kalau emergency pun bole jak call atau wassap untuk sebarang pertanyaan..



Dan paling penting.. Setiap pelanggan Emy bole mendapatkan konsultasi secara percuma selama masih menjadi pelanggan Emy..

Jangan tunggu lama² tau. Bolelah wassap Emy di talian 014-3643214.. Terima kasih..

931613
Siti Emylia
014-3643214
Shaklee putatan
Shaklee Tuaran

Sunday, 19 February 2017

Restoran Seafood Sedap D Sabah

Assalam dan salam sejahtera semua. Alhamdulillah baru-baru ni rakan pejabat suami belanja makan d Gayang Seafood Restaurant. Memang one of the best seafood restaurant di Sabah ni. Sesiapa yang datang Kota Kinabalu wajib singgah sini.

Jadi hari ini, Emy nak bagi review sikit beserta gambar untuk tatapan semua. Manalah tahu kan. Lepas tengok gambar-gambar dan review dari Emy ni terus terasa nak masukkan TO DO LIST / A MUST GO PLACES in Sabah hehe.
(Siput Tarik)

Haritu, kami order 4 jenis lauk sahaja. Udang masak mentega kering, cendawan masak sos tiram, siput tarik (paling famous d Sabah) dan ketam masak telur masin. Saiz hidangan kami ambil setengah kilo sahaja bagi setiap jenis lauk untuk 6 orang dewasa dan 2 orang kanak-kanak.

(udang masak mentega)





Harga setiap jenis makanan laut adalah berbeza mengikut jenis, size dan musim. Kadangkala harga udangnya semurah rm35 sahaja sekilo. Tapi aritu kami pergi ke sana dalam rm55 sekilo.


Yang paling menarik di sini adalah anda bole memilih sendiri hidupan laut yang anda ingin makan semasa masih hidup lagi. Memang dijamin SEGAR! Dari udang, ikan, belut, ketam mahsuri, ketam bakau, semua hidupan-hidupan ini masih hidup sebelum di masak.

(Ketam Lembut)

  • Jadi kalau korang terasa untuk makan seafood pada harga yang memuaskan hati, bolela singgah di gayang seafood. Memang terbaek. Tapi jangan lupa telan Phytocol plua dulu untuk elak kolestrol anda melonjak naik tau hehe.. 

Shaklee Tuaran
Shaklee Putatan
014-3643214








Multivitamin vitalea

Assalamua'laikum dan salam sejahtera buat pembaca. Entry kali ini, Emy ingin berkongsi tentang kelebihan Multivitamin terhebat iaitu Vitalea.

Alhamdulillah, vitalea Shaklee merupakan multivitamin pertama di dunia dan telah berada di pasaran selama lebih 100 tahun. Wow, lamakan?

Di sebabkan itulah bekas Perdana Menteri Malaysia pun mengamalkan Vitalea shaklee. Dan entry kali ini Emy ingin berkongsi kebaikan vitalea dan kandungan yang terdapat di dalamnya.




Vitamin Yang Terkandung dalam VitaLea Shaklee :

Biotin – Membantu badan menghasilkan tenaga dari protein dan lemak

Vitamin D – Menyokong penyerapan kalsium untuk tulang dan gigi yang sihat

Beta Karotena – Meningkatkan kesihatan mata, kulit dan sistem imunisasi

Vitamin E – Menyokong kesihatan sekular dan meningkatkan kesihatan hati, usus dan fungsi imunisasi



Kalsium – Menyokong kekuatan tulang, pengaliran urat saraf dan otot-otot

Boron – Membantu dalam metabolisma Vitamin D dan mineral yang terbabit dalam perkembangan tulang

Magnesium – Menyokong kekuatan tulang, fungsi otot dan membantu dalam mengekalkan tekanan darah normal dan denyutan jantung


Perbezaan vitalea

♕ Merupakan multi-vitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia

♕ Setiap tablet VitaLea mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diesktrak daripada sayur-sayuran dan buah-buahan

♕ Dilengkapi dengan 12 vitamin dan 7 mineral penting seperti yang disarankan oleh RDA

♕ Diformulasikan secara komprehensif dan seimbang.

♕ Diselaputi dengan spirulina.

♕ Dihasilkan dengan kaedah terkini dan teknologi yang kompleks.

♕ Mineral yang terkandung dalam Vitalea mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.

♕ Ujian klinikal membuktikan dengan pengambilan Vitalea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.

♕ Dipilih oleh Center of Science di US sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN dalam Public Interest tahun 2000.

Manfaat vitalea

✿ Pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental

✿ Membantu sistem memori dan fokus

✿ Merupakan pelengkap nutrisi

✿ Meningkatkan sistem produktif terutama bagi remaja yang sedang membesar

✿ Membantu dalam stimulasi metabolisma

✿ Membantu melambatkan proses penuaan

✿ Menyediakan nutrisi asas, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru

✿ Membantu proses tumbesaran

✿ Melindungi fungsi buah pinggang, jantung, dan hati.

Setiap botol vitalea mengandungi 120 biji. Sehari makan sebiji sahaja. Jadi sebotol tahan untuk 4 bulan.. Wow, bestkan?

Kalau anda ingin menempah, wassap saja ke nombor Emy iaitu 014-3643214 atau bole periksa lama facebook Emy iaitu www.facebook.com/stereoangel

Terima kasih di atas kesudian anda membaca. Semoga memberi manfaat.

Shaklee Tuaran
Shaklee Putatan
014-3643214


Thursday, 16 February 2017

Kelebihan Vivix Shaklee

Assalamua'laikum.. Salam Jumaat. Alhamdulillah masi ada yang sudi untuk melawat laman sesawang Emy ni walaupun lama menyepi. Insyallah Emy akan menggunakan peluang yang ada untuk berkongsi pelbagai perkara dengan semua.

Ok. Entry Emy pada kali ini adalah mengenai Vivix Shaklee. Emy ingin pembaca baca kelebihan yang terdapat pada vivix dan rasai kehebatannya sendiri.


Keistimewaan Vivix Shaklee

* Memperbaiki DNA.
Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat.
Jadi Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut. Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.

* Memperbaiki tenaga sel.
Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

* Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi.
Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar.

* Vivix membantu mengembalikan keremajaan.

* Menggalakan penuaan yg sihat – awet muda dan anti-penuaan

* Membantu mengelak kanser – merencat sel kanser dari menjadi semakin serius

* Mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung


* Mengurangkan kompilasi diabetes / kencing manis



* Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi – melindungi saraf

* Mengurangkan insiden penyakit nyanyuk - merawat azhameir

* Membantu merawat penyakit parkinson

* Membantu memulihkan penyakit strok - angin ahmar

* Meningkatkan kesihatan imum badan

* Menggalakkan kesihatan keseluruhan



* Mengurangkan Kolestrol

* Menurunkan paras tekanan darah tinggi

* Menghilangkan keinginan untuk merokok

* Membantu mengecutkan Cyst



* Mengurangkan simptom Eczema terutama tahap teruk.

Dan banyak lagi kelebihan yang mampu di bantu dengan Vivix Shaklee ini.

Jika anda berminat dengan produk terhebat ini, anda bolelah wassap Emy di talian 014-3643214 atau layari facebook emy di www.facebook.com/stereoangel . Setiap pembelian akan diberikan konsultasi terbaek cara pengambilan produk.

Terima kasih.
Shaklee Tuaran
Shaklee Putatan
014-3643214
931613